Spring naar content

Hier bij Nadia

maakt de lekkerste baklava

Nadia en haar man Salah runnen sinds februari 2017 Irakees Restaurant Koya. Ze hebben beiden van hun hobby hun werk kunnen maken. Van kinds af aan hielpen ze hun moeders in de keuken. De Iraakse keuken namen ze mee naar Nederland en dat viel in de smaak! Irakezen, mensen die nog nooit een Iraakse keuken hebben geproefd én vaste klanten die er geen genoeg van kunnen krijgen bezoeken hun restaurant. Bij Koya wordt alles vers bereid, en volgens de lovende recensies proef je dat terug!

 

Het was wel hard werken om hiertoe te komen. Nadia en Salah zijn beiden geboren in Irak. Hij is Bagdad, zij in het noorden van Irak. Ze hebben elkaar via via leren kennen. Nadia woonde toen nog in Duitsland. Nadia was in Irak docent, maar het lukt haar niet om in het Nederlands haar diploma te krijgen. Wel deed ze veel vrijwilligerswerk via de kerk. Salah werkte als elektricien, maar omdat hij geen diploma had kreeg hij na flexibele contracten steeds geen vaste baan. Samen wonen ze in Etten-Leur wonen, waar ze actief zijn voor de kerk. Nadia en Salah kookten graag voor vrienden van de kerk. Zij overtuigden hen dat hun Iraakse eten in een restaurant thuis hoorde. Maar daar kwam veel papierwerk, geld en verbouwing bij kijken. Gelukkig werden ze ook daar door vrienden bij geholpen. Bovendien is Salah erg handig en verbouwde hij in vijf maanden een lang leegstaand pand tot een prachtig restaurant. En daar zijn ze terecht heel trots op!

Nadia en Salah vermaken zich goed op de Haagdijken. Klanten weten het restaurant goed te vinden. Wel gunnen ze de Haagdijken minder rommelig geparkeerde fietsen op straat, minder hardrijdend verkeer en meer reuring op straat, zodat er nog meer mensen bij Koya naar binnen lopen!

Zin in een Irakees hapje?

Restaurant Koya
Haagdijk 73, Breda
info@restaurantkoya.nl
www.restaurantkoya.nl
+31 6 26797967

Maandag gesloten
Dinsdag 14:00 – 22:00
Woendag 14:00 – 22:00
Donderdag 14:00 – 22:00
Vrijdag 14:00 – 23:00
Zaterdag 14:00 – 23:00
Zondag 14:00 – 22:00