Spring naar content

Hier op de haagdijken komt alles samen

“Vitale straten, met ruimte voor iedereen!”

In de afgelopen periode zijn de acties uit de visie ‘Hier op de Haagdijken’ steeds beter zichtbaar geworden op straat. Herinrichting als fietsstraat, meer groen, nieuwe hippe bedrijven en gevelterrassen.

De Haagdijken worden de favoriete straten van elke Bredanaar: verrassende winkels, hippe restaurants en een belangrijke verbinding naar de binnenstad. Vitaal, verrassend en verbindend. Lees het in de Visie Hier op de Haagdijken.

De visie is tot stand gekomen vanuit de samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Haagdijken, het Ondernemersfonds, de eigenaren BIZ Haagdijk-Tolbrugstraat en de gemeente Breda.

Group 6

Vitaal

De stadsstraten zijn levendig door de winkels, kantoortjes, cafés en restaurants op de begane grond. Hierboven wordt gewoond. Fietsers en voetgangers hebben voldoende ruimte. De auto is te gast en heeft zijn eigen plek tussen groen, terrassen en gezellige pleintjes waar iedereen elkaar ontmoet.

 

Group 4

Verrassend

De Haagdijken blijven je verrassen! Vanaf de Grote Markt dwaal je door de Tolbrugstraat de Haagdijk op en word je aangetrokken door een authentiek café, een unieke kledingzaak of een ambachtelijke slagerij. De sfeer en nostalgie van de historische straten aangevuld met vernieuwende winkels en horeca vallen meteen op. Kijk je verder, dan ontdek je verborgen parels van groen, een kapel of een klooster.

Group 7

Verbindend

Op straat is het druk, vele culturen en achtergronden komen samen. Er wordt samen georganiseerd, van hulp voor startende ondernemers tot straatevenementen. Iedereen weet: het is goed ondernemen hier! Eigenaren, ondernemers, bewoners en gemeente zetten samen de Haagdijken op de kaart. Als kraamkamer voor de binnenstad en als hét winkelgebied voor de nieuwe bewoners van de Gasthuisvelden en Tuinzigt.

Branchering

Op de Haagdijken kom je voor een lokaal gebrouwen biertje en voor exotische groenten, voor een broodje döner en een worstenbroodje, voor een kledingboetiek en unieke tweedehandskleding. En dat met een kleurrijke mix van ondernemers, bezoekers én bewoners die voor levendigheid in de straat zorgen. Je vind hier ruim 120 bedrijven, benieuwd welke dat zijn? Klik hier voor alle bedrijven!

Om het aanbod verder te versterken is eind 2019 in opdracht van de BIZ Haagdijken- Tolbrugstraat en gemeente Breda een brancheringsplan opgesteld. Met dit plan kunnen vastgoedeigenaren in samenwerking met de BIZ gericht op zoek naar nieuwe ondernemers die een mooie aanvulling zijn voor de straten en bijdragen aan het nog aantrekkelijker en verrassender maken van de Haagdijken. Welke ondernemers ontbreken er nog in de straten en welk leegstaand pand is voor hun de beste plek?

Maar ook, hoe kunnen de ondernemers die nu al aanwezig zijn en zorgen voor het bijzondere karakter van de Haagdijken worden geholpen om het nog beter te doen?

Dit alles met als doel om de Haagdijken met haar unieke en historische karakter aan te vullen met vernieuwende winkels en horeca. Zo wordt de Haagdijken dé nieuwe smaakmaker van Breda.

Meer weten? Neem dan contact op met de BIZ via Daniël Koeman op info@kodawoningbeheer.nl.

Weten welke panden te huur staan? Bekijk deze pagina.