Spring naar content

Hier bij Bert-Jan

slaat je aan de haak

Bert-Jan Meeuwsen is een vijfde generatie Haagdijkbewoner en is nog steeds enthousiast over de Haagdijk. Zoals hij zelf zegt: “Ik ben een chauvinist!” (trots op eigen regio). Bert-Jan startte in dienst van zijn vader een aquarium/hengelsportwinkel op de Haagdijk en nam die toen over. Hij is heeft ooit wel een paar jaar buiten de Haagdijk gewoond maar is al meer dan 30 jaar terug in de straat. Zijn winkel MEEUWSEN aquaria hengelsport trekt zowel vaste klanten als dagjesmensen. Bert-Jan kent bijna alle gezichten in de straat wel.

 

Van vroeger herinnert Bert-jan zich nog dat er veel kinderen in de straat woonden, waarvan er – net als hij – een aantal zijn gebleven. Maar nog meer herinnert hij zich de ondernemende geest. De Haagdijk is al sinds jaar en dag de kraamkamer voor ondernemers. Het ligt super centraal en is relatief goedkoop. Die ondernemende geest is niet verdwenen. Op de Haagdijk zie je nog steeds ondernemers komen, gaan of blijven. Sommige zaken redden het niet en anderen worden te groot voor de Haagdijk, zoals Domino’s Pizza. Want wist je dat de eerste vestiging van Domino’s Pizza op de Haagdijk zat?!

Bert-Jan gunt de Haagdijken dat allemaal verschillende mensen de straten weten te vinden om lekker te eten en bijzondere dingen te vinden.  De Haagdijken hoeven niet alleen van deze wijk of van Breda te zijn, maar zijn van iedereen! Binnenkort stopt Bert-Jan ermee en gaat met pensioen. Gelukkig heeft hij al een opvolger: zijn assistent neemt de zaak over. Zo blijft deze speciaalzaak onderdeel van de Haagdijken.

 

M&M heeft ook Bert-Jan vastgelegd (3:17 – 6:07):

Kom eens langs:

MEEUWSEN aquaria hengelsport
Haagdijk 145
4811 TR Breda

ma: 09:00–18:00
di: 09:00–18:00
wo: 09:00–18:00
do: 09:00–21:00
vr: 09:00–18:00
za: 09:00–17:00
zo: Gesloten