Spring naar content

Voorlopig ontwerp inrichtingsplan

De nieuwe inrichting komt eraan! In de visie van de Haagdijken pleitten we voor een veiligere en vriendelijkere inrichting voor de Haagdijk. Een van de ideeën was om van de Haagdijk een fietsstraat te maken. Nu is het zover!

Er is een voorlopig ontwerp voor de Haagdijk als fietsstraat. Daarnaast krijgt de straat een meer vriendelijke uitstraling door bij de kruisingen speciale accenten aan te brengen. De gemeente heeft dit ontwerp gemaakt met medewerking van bewoners en ondernemers van de Haagdijk.

Het voorlopig ontwerp omvat de Haagdijk tussen de Prinsenkade en Schorsmolenstraat. De kruising met Prinsenkade wordt in een later tijdstip tijdens de herinrichting Prinsenkade aangepakt. De kruising met de Schorsmolenstraat komt aan de orde bij de herinrichting Fellenoordstraat – Schorsmolenstraat.

U kunt uw mening op dit voorlopig ontwerp tot en met 5 juni geven via Plan Breda. Afhankelijk van de verzoeken om toelichting en de reacties en/of vragen, komen er digitale bijeenkomsten of een persoonlijke terugbelactie.