Spring naar content
01

Apr

UITGESTELD: In gesprek over de plannen

In verband met het Coronavirus zijn we genoodzaakt de inloopmiddag van woensdag 1 april in het Straatlab uit te stellen. We willen iedereen de kans geven de plannen te bekijken en hierover in gesprek te gaan, zonder besmettingsgevaar. We laten het weten zodra we een nieuwe datum hebben geprikt.

Veel sterkte voor iedereen in deze onzekere periode! Voor vragen of opmerkingen over de vorderingen kunt u contact opnemen via info@haagdijken.nl.

Kom op woensdag 1 april naar het Straatlab op Haagdijk 108. Er is een vrije inloop tussen 16:00 en 19:00 uur. Zie wat er de afgelopen tijd is gebeurd en geef je mening! 

Op 12 oktober 2019 hebben we voor de visie voor de Haagdijken gepresenteerd. Daarna hebben we niet stil gezeten. De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan de website, het brancheringsplan en dachten we mee met de inrichtingsplannen van de
gemeente. Verder zijn de plannen voor de kapel in ontwikkeling. De komende maanden gaan we aan de slag met: geveladvies, het aantrekken van nieuwe ondernemers, communicatie en de vlonderterrassen.

Wil je weten hoe de Haagdijk er uit komt te zien? Wil je horen over de plannen van de kapel? Of heb jij een geweldig idee?! Kom naar het straatlab, bekijk de plannen, stel je vragen en geef je mening!

Inrichtingsplannen

Het was al te lezen in de media: voetgangers en fietsers krijgen voorrang in de Haagdijk! Het concept inrichtingsplan is bijna af. Daarin staat dat de Haagdijk een fietsstraat wordt. Autoverkeer blijft mogelijk en ook de parkeerplaatsen blijven bestaan. Tegelijkertijd wordt met de nieuwe inrichting hard rijden ontmoedigd en krijgt het ‘langzame verkeer’ meer ruimte, wat bijdraagt aan een prettige, levendige stadsstraat. Zie op 1 april de nieuwe voorgestelde inriching en geef je mening erover aan de gemeente!

 

Nieuw leven voor de kapel

Er ligt een bijzondere kapel verstopt aan de Haagdijk. Momenteel voeren Toon Iding en Marco Baetsen, projectontwikkelaars herbestemming bij Iding, een haalbaarheidsonderzoek uit naar de herbestemming van de kapel. Dit doen zij in opdracht van eigenaar Surplus. Op basis hiervan ontwikkelen zij een concept voor de nieuwe invulling. De missie van Surplus: de kapel nieuw leven inblazen. Het DNA en de betekenis van de plek zijn belangrijke bouwstenen voor de nieuwe invulling. Om dit te realiseren gaan ze graag het gesprek aan met omwonenden, ondernemers en geïnteresseerden:

“We zijn heel benieuwd naar jullie mooie verhalen, foto’s of herinneringen aan de voormalige St. Elisabeth kapel aan de Haagdijk. En weet jij een nieuwe invulling voor de kapel? Of ben je een ondernemer of partij die interesse heeft? Kom dan naar de inloop!”

Lees hier de volledige visie.